Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

100 ЛИЦА НА ТЕАТЪРА

с премиера на Софийския театрален салон

Сто от най-изявените, сто незабравими и непрежалими творци, които продължават да вдъхновяват чрез своите майсторски постижения на  сцената. Сто лица, които ще останат непроменени от времето, ще изгреят на страниците на уникален фотоалбум, издание на Съюза на артистите в България и Фондация ,,Хомо Луденс“.

На 23 октомври (петък) от 18,00 ч. в Сатиричния театър, седмица преди Националните награди „Икар 2020“ и в навечерието на Стогодишнината на Съюза на артистите в България,  ще бъде отбелязана премиерата на изданието, реализирано с подкрепата на Националния дарителски фонд „13 века България“ и Министерството на културата на Република България.

Фотоалбумът представлява навременен акт на дължима почит към паметта на онези български творци, които са утвърждавали необходимостта от високи художествени цели и идеали в историята на българския театър. Всички те, проправяли пътя на съвременната ни сцена, вълнували и очаровали поколения българи, оставяли ярки следи с години.

В това първо по рода, обема и задълбочеността си издание тези сто именити наши артисти са представени чрез над 500 фотографии, уловили мигове от вечността на творческия им полет, артисти, посели „смелите мечти и светли вдъхновения“ в театралния ни живот, артисти-величия в нашата история.

Фотоалбумът „Сто лица на театъра“ е дело на екип в състав Тинка Николова, Елена Ангелова, Велислава Смилянова, Илко Ганев и Румяна Николова с консултант проф. д. изк. Николай Йорданов, като изданието съществува на български и английски език в превод на Сава Драгунчев. Графичното оформление е на младия и талантлив дизайнер Николай Димитров.

Събитието ще бъде достъпно само с ограничен брой покани, до изчерпване на количеството. Специални гости на паметната вечер, със свои акустични музкални изпълнения ще бъдат Атанас Пенев и Славчо Николов от БТР. Представянето на фотоалбума ,,100 лица на театъра“ е част от програмата на Софийския театрален салон.

За резервации: Елица Пенова – 0887282581

XV-тото издание на Софийския театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г., и се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Генералния спонсор – Ден и Нощ ООД, Първа инвестиционна банка, Астра Зенека – България, Nescafe Dolce Gusto, Минерална вода H20, Винарска изба „Брестовица“, „Софсток“ ООД, Тип-Топ Куриер, Хил Клиник,      

[ ‘nouhau] SALON, Ивент Дизайн, Пощенска кутия за приказки и др.

 С любезното домакинство на Национален дворец на културата, Театър „Азарян“, Столичен куклен театър, Народен театър „Иван Вазов“ и др.,

Медийни партньори – Българската национална телевизия, Българското национално радио, БГ радио, Джаз ФМ, Артакция, Go Guide, Love Theatre, ВЪПРЕКИ.com и др.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.