Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Това, от което имаме нужда, е да танцуваме още!

ПОСЛАНИЕ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТАНЦА 2020

Грегъри Вуяни, Южна Африка

Танцьор, актьор, хореограф и танцов педагог

По време на интервю, което давах наскоро, трябваше да помисля дълбоко за танца и какво означава за мен. В отговор се наложи да се вгледам в пътешествието си. Осъзнах, че всичко е свързано с чувството за цел и всеки ден представя ново предизвикателство, пред което да се изправим и че чрез танца се опитваме да придадем смисъл на света.

Живеем сред невъобразими трагедии, във времена, които е най-добре да се опишат като постчовешка ера. Повече от всякога, се нуждаем от танц с цел, за да подсетим света, че човешкото все още съществува. Целта и съпричастността трябва да надделеят над години безспорен виртуален пейзаж на разпад, който поражда катарзис на всеобща скръб, завладяваща тъга, тежка реалност, която продължава да прониква в живите, изправени пред смъртта, отхвърлянето и бедността.

Нашият танц трябва повече от всякога да дава силен знак на световните лидери и на тези, на които са поверени опазването и подобряването на човешките условия, че ние сме армия от яростни мислители и че нашата цел е да променим света стъпка по стъпка. Танцът е свобода и чрез нашата открита свобода, трябва да освободим другите от капаните, с които се борят в различните краища на света. Танцът не е политически, но се превръща в политически, защото носи в своите клетки човешкия контакт и заради това се опитва да възстанови човешкото достойнство.

Като танцуваме с телата си, ние изпълваме пространството и се вплитаме заедно, превръщаме се в сила на движение, свързваме сърцата, докосваме душите и осигуряваме изцеление, което е толкова отчайващо необходимо. И целта се превръща в едноглава хидра, в непобедим и неделим танц. Това, от което имаме нужда, е да танцуваме още!

Превод: Елена Ангелова

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.