ЛЯТНО КИНО – МАЛКАТА КЪЩЧИКА  ЗАПОЧВА НА 2 ЮНИ

Проектът Лятно кино ,,Малката къщичка“ стартира на 2 юни, а домакините от Федерацията за адаптирана физическа активност ФАФА ни канят да споделим разнообразна програма с некомерсиално, българско и европейско кино. Инициативата е партньорска за Съюза на артистите в България и е подкрепена от Столичната програма „Култура“, а филмите са предоставени от София филм фест и 7Arts.bg.

В проекта се включват и нашите партньори от Lenovo България, които предоставят компютърна техника, за да можем всички заедно да се потопим в магията на голямото кино. Като част от една от най-големите компании за интелигентни устройства – Lenovo България за първи път се включват тази година в акциите на Съюза на артистите, а поводът за това партньорство е и отбелязването на 100-годишнината на организацията.

https://www.lenovo.com/bg/bg/

Освен подкрепата към церемонията по връчването на Наградите ИКАР, която се проведе на 11 май в Народния театър, Lenovo България застават зад идеята и за създаването на най-голямата дигитална платформа, в която екипът на САБ ще предостави пълен списък на всики връчени награди от 1974 г. насам. Самата платформа ще бъде интерактивна, с множество визуални материали, фотографии и информация, а проектът по зъдаването ѝ е подкрепен финансово от Националния фонд „Култура“. Очаква се подстарницата ikar.uba.bg да бъде готова в края на 2021 г.

Заедно с това в официалния уебсайт на Съюза на артистите в България ще бъдат показани и визии от последната документална изложба, посветена на юбилейната за организацията година. В края на календарната година 100 годишнината ще бъде почетена още с документален филм и концерт в Театър Азарян, НДК. Всички тези събития са съпътстващи за рамковото партньорство между Lenovo България и Съюза на артистите в България.

„Бих искал публично да благодаря на компания Lenovo България за тази технологична подкрепа, която ни оказват, особено по повод отбелязването на 100 годишнината на организацията. Сега ще можем да започнем да дигитализираме и голяма част от архивите си и да ги предоставим за публично ползване и достъп през нашия сайт.“ – споделя председателят на САБ – Христо Мутафчиев.

Пълната програма на проекта Лятно кино – Малката къщичка, можете да откриете тук https://uba.bg/wp-content/uploads/2021/06/a5-programa-PRINT.pdf