Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Министър Сачева и Христо Мутафчиев преговарят за Програма „Мелпомена“

Председателят на САБ – Христо Мутафчиев се срещна с министъра на труда и социалната политика – г-жа Деница Сачева, за да обсъдят възможностите за разширяването на обвхата на Националната програма „Мелпомена“.

Дългогодишната програма, стартирала по инициатива на Съюза на артистите и подкрепена от Минитерството на труда и социалната политика е допълнителен израз на грижата, която държавата оказва за развитие на културата в България и е насочена към осигуряване на заетост и намаляване на безработицата сред културните дейци. В следствие на това, че възможностите за професионална реализация на първичния пазар на труда на безработни лица със специфичен опит, знания и умения в областта на театралното изкуство са ограничени е важно подкрепата да продължи и да бъдат предприети действия за осигуряване на достъп до пазара на труда за всички, които търсят реализация в театъра.

„Благодаря на г-жа Сачева за добрия диалог, който водим с министерството, както и за нейното лично отношение към българския театър! Наскоро разбрах, а и бях доста приятно изненадан, че тя самата е изкушена от театралното изкуство, с което още повече спечели моите симпатии.“ – сподели председателят на САБ – Христо Мутафчиев.

Екипът на САБ ще продължи да се бори за допълнителни работни места, които да бъдат финансово осигурени от Министерството на труда и социалната политика, за да се даде възможност на повече колеги и работодатели да използват ресурса на програмата.

„До този момент Програма „Мелпомена“ е осигурила 230 работни места в цялата страна, нещо което намирам за изключително полезно и необходимо на фона на трудностите, които изпитват театрите при наемане на специалисти по трудови договори в момента.“ – допълва още Христо Мутафчиев.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.