Продължават работните срещи във връзка с реформите в ОДТ „Боян Дановски“ – Перник

Днес, (04.03) беше проведена работна среща между председателя на САБ – Христо Мутафчиев и кмета на град Перник – Станислав Владимиров  по повод обсъждане на предстоящите стратегически структурни промени, касаещи ОДТ „Боян Дановски“. В проведения диалог председателят на САБ защити тезата си, че всички актьори и служители от трупата на театъра трябва да бъдат съхранени на работните си места, а театърът трябва да запази репертоарния си характер като екипът му предложи и защити стратегия за развитие на своята визия, художествени цели и финансови показатели. Според председателя на САБ също така театърът трябва да се превърне в културна необходимост за жителите в цялата област, което трябва да е и основен предмет дейност и сътрудничество между администрацията и общинските власти.

Екипът на Съюза на артистите е готов да окаже експертно съдействие и на двете страни, за да бъде съхранена дейността на този близо вековен културен иснтитут с богата театрална история.

„Нека не забравяме колко големи български актьори са започнали професионалния си път именно от Пернишкия театър.“ – сподели още Христо Мутафчиев по темата.