Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ЖЕНА СЪС СТО ЛИЦА – ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА АКТРИСАТА КАТЯ ПАСКАЛЕВА

„Непокорна, дива, интелигентна, самотница, скитница, старица или майка – Паскалева е българската актриса, съчетала в себе си ролята на грандиозна звезда и плаха нежна душа.“ – пише за голямата актриса в своята книга авторът Георги Тошев.

ЖЕНА СЪС СТО ЛИЦА е озаглавена изложбата, посветена на 75-годишнината от рождението на харизматичната Катя Паскалева. Събитието е част от Софийския театрален салон и част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г.

Извънредната ситуация и последствията от нея, които ни сполетяха в последните няколко месеца, ще възпрепятстват да проведем официално откриването на изложбата със струпване на публика на едно място, но напомняме на жителите и гостите на нашия град, че могат да посетят експозицията от 23 май до 8 юни в Градина „Кристал“.  където ще бъдат разположени 28 пана, над 130 фотографии, документи, лични записки за ролите и събитията, които са вълнували на голямата българска актриса. За изложбата са използвани документи, снимки, отзиви, рецензии и интервюта от архивите на Съюза на артистите в България, Държавна агенция „Архиви“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Театър „София“ и Българската национална филмотека.

Това ще бъде и първото събитие на Съюза на артистите, след непредвидената пауза, която наложи отлагането на програмата на Софийския театрален салон и Националните награди ИКАР 2020. Датата 1 ноември на този етап се оказа и една от най-подходящите, в която може да се проведе официалната церемония по връчването на наградите в Народния театър. За всички следващи събития ще ви информираме тук, както и в социалните медии на САБ.

Благодарим за разбирането и подкрепата на всички партньори, с които продължаваме напред!

XV-тото издание на Софийския театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г., и се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Генералния споносор – Ден и Нощ ООД, Първа инвестиционна банка, Астра Зенека – България, Nescafe Dolce Gusto, Кока-Кола ХБК България, Минерална вода H20, Винарска изба „Брестовица“, „Софсток“ ООД, Тип-Топ Куриер, Хил Клиник, [‘nouhauSALON, Ивент Дизайн, Пощенска кутия за приказки и др.

Благодарим и за любезното домакинство на Национален дворец на културата, Театър „Азарян“, Столичен куклен театър и др.,

Медийни партньори – Българската национална телевизия, Българското национално радио, БГ радио, Джаз ФМ, Артакция, Go Guide, Love Theatre, ВЪПРЕКИ.com и др.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.