CASTING CALL – WORKSHOP С ЮЛИАН КОСТОВ

CASTING CALL – WORKSHOP С ЮЛИАН КОСТОВ

SELFTAPING AND ZOOM CALLBACKS + Q AND A

CASTING ETIQUETE, THE BUSINESS OF THE ACTOR

AND THE INTERNATIONAL MARKET

 

КОГА: 5 май, 16:00 ч.

КЪДЕ: Онлайн стрийминг (https://www.facebook.com/icarusawards/live/)

Един от най-успешните български актьори зад граница – Юлиан Костов – ще проведе уъркшоп в рамките на Софийския театрален салон. Работната среща ще се случи онлайн и ще бъде с фокус към актуалните изисквания и специфики относно видеата, които актьорите снимат сами и изпращат на кастинг режисьорите.

Участието за всички е със свободен достъп, но с предварителна заявка.

Изпратете ни кратка мотивация до 8-10 реда (в свободен текст) на е-мейл адрес: unionofbulgarianactors@gmail.com най-късно до 1 май 2021 г.

Шест от най-впечатляващите мотивации на кандидатите ще получат покана за лично участие да запишат видео по реална сцена от действащ кастинг. Всички останали ще имат възможност да участват в Q and A формата, да отправят своите запитвания и да споделят интересите си към кастингите за международни продукции.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“. Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис-България, Lenovo-България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Тип Топ Куриер, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, JAZZ FM АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“

Юлиан Костов е роден във Варна и определя себе си като „шматка, романтик и утопист“. Още като дете мечате да спаси света. Започва да учи мениджмънт в Холандия, но решава да замине за Англия, за да стане актьор. Сред 5300 кандидати от цяла Англия попада в 160-те приети в Националния младежки театър на Великобритания. На Острова актьорът има поредица от силни роли в ленти като “Син от друга майка”, екшъна “Код: Лондон”, хоръра “Ледърфейс”, в сериали като американския “24” с Кийфър Съдърланд, фентъзито “Аз, вещицата”, ‘Пресагентът’ с носителката на “Оскар” Ана Пакуин и в поредицата на History Channel – Barbarians Rising.

За главната си роля в “Син от друга майка” му казват, че е избран 2 седмици преди началото на снимките и за това време сваля 10 кг чрез зверска диета. За ролята му на руски военнопленник се изказва много ласкаво партньорът му във филма Ронан Кийтинг, с когото остават приятели и след снимките. Заради този филм Юлиан отказва снимки в друга лента с Антонио Бандерас и Бен Кингсли.

Най-голям успех в Щатите му донася късометражният The Conversation (“Разговорът”), където е в ролята на американския шпионин Сам Куентин, смятан за мъртъв, предаден от неговата агенция и търсещ отмъщение. Филмът е наситен с екшън сцени и каскади, които Юлиан прави лично. В една от тях скача назад със засилка от 4,5 м, изблъскван от каскадьорката, с която се “бие”, и падат върху матрак метър на два. Скокът е през нощта и правят 7 дубъла. За ролята печели няколко награди “Най-добър актьор” на филмови фестивали в Щатите и по света, като LA Life Film Festival и Lucky Strike Film Festival. Номиниран е и за “Изгряваща екшън звезда” и “Най-добър екшън изпълнител на годината” в най-големия екшън фестивал в света в Лас Вегас – Action On Film.

“Искам моите млади колеги да разберат, че и при мен успехът не е дошъл от самосебе си, а с много труд, кураж и постоянство. Не бива да се обезсърчават, когато не ги изберат на много поредни кастинги, защото причината може да е съвсем прозаична – примерно, че приличат на бившия партньор на продуцента или просто не е била тяхната роля. Аз може да съм имал 20 роли, но сигурно съм се явявал на над 300 кастинга”, коментира актьорът.

Той от години подкрепя младите български актьори при първите им стъпки в Лондон или в Холивуд. Заедно със своя най-добър приятел Мартин Медникаров, също актьор, замисля голям проект – агенция за менторство и мениджмънт и школа за млади български таланти, с основна цел да ги подпомогнат в по-добрата им реализация зад граница. Юлиан иска да използва опита си от няколкогодишното посещение на лондонския филиал на най-добрата актьорска школа в Лос Анджелис – AMAW, с която вече 4 години организира интензивни курсове и в София, като следващият ще е тази есен.

Юлиан Костов е мениджърът, който открехва вратата на световното кино за всепризнатата млада българска актриса – Мария Бакалова.