Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ДА ДОКОСНЕШ СЦЕНАТА С МАРИЕТА ГОЛОМЕХОВА

От 12 до 15 октомври в Театър „Азарян“ ще се проведе сценографското ателие „Докосни сцената“ с ръководител Мариета Голомехова. В този проект всички участници ще могат да се потопят в света на един от водещите български сценографи, да докоснат тайната на отливането на маски, крайници, специални ефекти, които превръщат материята на сцената в необятно пространство. Мариета Голомехова е номинирана за тазгодишните награди ИКАР в категория Сценогарфия за спектакъла „Последният човек“ с реж. Веселка Кунчева, продукция на Държавен куклен театър Стара Загора.

„Ние вярваме в театъра на откровението. Има много видове театър, много видове школи. Аз смятам, че истинското изкуство може да се роди само от искреността и не може да се роди от схеми и от сухия анализ. Изкуството е вълнение”. Споделя в свое интервю за ВЪПРЕКИ.com самата Мариета.

От години всяка нейна работа се превръща в шедьовър и е доказателство, че границата между кукления и драматичния театър отдавна е размита. Ателието е със свободен достъп и се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“. То е част от паралелната програма на Софийския театрален салон. Всеки желаещ може да подаде заявка за участие в мейл до unionofbulgarianactors@gmail.com

Началният час на провеждането ще бъде 11:00.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.