35 000 гласа за Най-добро представление на публиката

Над 35 000 гласа е регистрирала системата за онлайн зрителски вот за Най-добро представление от селекцията от всички спектакли, номинирани за Наградите ИКАР 2021. 30 917 гласа са отчетени за драматичните представления, а 4428 гласа са получили куклените представления.

Инициативата за гласуване на публиката се провежда за втора поредна година в рамките на Софийския театрален салон, а в настоящото издание се отчита с около 30% по висока активност на публиките, спрямо предходната 2020-та година.

Победители в тази надпревара се оказаха спектаклите „Боклук“ от Елена Телбис, реж. Ивайло Христов, постановка на Театър 199 „Валентин Стойчев“ и „Гравин Магьосникът“ от Яна Борисова, реж. Вежен Велчовски, постановка на Куклен театър – Благоевград. Триумфът на двете представления съвпада напълно и с избора на двете комисии, определили наградите за най-добро представление в категориите драматичен и куклен спектакъл.

Председателят на САБ – Христо Мутафчиев връчи като награди специални плакети на директорите на двата театъра по време на официалната церемония на Наградите ИКАР 2021 на 11 май на сцената на Народния театър „Иван Вазов“.

Официалната церемония постави и своеобразна точка в програмата на XVI-тото издание на Софийския театрален салон.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма.

Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“.

Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис – България, Lenovo – България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, Джаз ФМ, АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“.