Актьори от Варненския драматичен театър с послания за Варна

Шест видео послания на темата „Варна, която обичам“ създадоха актьори от Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.  Проектът е съвместна инициатива между Община Варна и Съюза на артистите в България и се реализира в рамките на трите големи юбилея – 100 години от обявяването на морската столица за курортен град, 100 години от създаването на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ и 100 години от създаването на Съюза на артистите в България.

Във видеата участват актьорите Александра Майдавска с клипа „Нейното море“, Михаил Мутафов – с „За изкуството и магнетизма“,  Полина Недкова – с „Различните лица на Морската градина“, Симеон Лютаков – с „Легендарният Аладжа манастир“, Стоян Радев – с „Домът на Стоян Радев – Драматичен театър „Стоян Бъчваров““ и Христина Джурова – с „Антични стъпки в Римските терми“. Посланията са посветени на емблематични забележителности и символи на морската столица, разказани от хора на изкуството и пречупени през техните лични истории.

Видеата се разпространяват в официалните информационни канали на Община Варна live.varna.bg, visit.varna.bg, във Facebook, YouTube и Instagram, както и на видео екраните в центъра на града. Можете да гледате видеопосланията също така и в YouTube канала на Съюза на артистите –  UnionOfBulgarianActors/ САБ България