Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

,,Вапцаров: Песни за човека”  – манифестен проект по повод 100-годишния юбилей на Драматичния театър в Благоевград

 

На 24 октомври Драматичен театър ,,Никола Вапцаров“ – Благоевград стартира програмата от събития, посветени на своя 100-тен юбилеен творчески сезон, с неконвенционален спектакъл, събиращ в общ екип режисьорите Тея Сугарева, Боян Иванов и Стайко Мурджев.

,,100-годишнината е време, в което трябва да се погледне назад, но и да се начертаят пътищата за бъдещо развитие.“ – това е основният мотив, който води екипа на театъра през юбилейния сезон.

Спектакълът ,,Вапцаров: Песни за човека“ е важен творчески жест, защото събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк. Целта на спектакъла е на сцената зрителите да видят посоките, които ще се търсят в творческото развитие на Драматичен театър ,,Никола Вапцаров“ оттук-нататък: силни текстове, носещи актуална проблематика, представени чрез открояващ се театрален език. Сценографията и костюмите са на Юлияна Войкова-Найман. Музиката – на Христо Намлиев.

В представлението участва цялата трупа на Драматичния театър ,,Никола Вапцаров“ – от най-новите попълнения в нея до доайените на театъра. Общата работа на няколко поколения актьори и на постановъчния екип, съставен от доказани професионалисти, обещават ярко театрално събитие.

               Най–голямата културна институция в Югозападна България ще отбележи своя юбилей заедно с бивши и настоящи служители на 24 октомври от 19:00ч. в голямата зала на театъра.

 

Билети за събитието не се продават, но при възможност за свободни места, ще бъдат обявени и пуснати в продажба.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.