Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Християна Стоименова е тазгодишният носител на наградата на САБ в XXVII-то издание на Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература


93-ма рецитатори подадоха заявки за участие в XXVII-то издание на Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература, който тази година се проведе изцяло в онлайн формат. В конкурса се включиха деца, ученици, непрофесионалисти, и професионални артисти, които бяха разпределени в различни възрастови групи.
По регламент те рецитираха произведения от унгарската и българската поезия, проза и драматургия, заснети на видеоклип. Изпълненията са с общо времетраене до 10 минути. От тази година в конкурса е включена и нова категория „Дигитална поезия с Новател“. Именно в тази категория е и избраният победител за наградата на Съюза на артистите в България, а това е актрисата Християна Стоименова, която участва със своя композиция, озаглавена „SPARING“, по стихове от Шандор Мараи  из  „Четирите сезона“, Георги Господинов – „Жената на август“, Иван Вазов – „Щастието“. В новата категория „Дигитална поезия с Новател“ участваха 21 видеа. Всички видеоклипове с изпълненията на участниците са качени в канала на конкурса в YouTube – Рецитаторски конкурсШумен.

Пълен списък на наградените участници в 27-мото издание на Конкурса за изпълнение на унгарска и българска литература

Конкурсът се организира от Унгарския културен институт при Посолството на Унгария в София и Община Шумен, под патронажа на министъра на културата на Република България и с подкрепата на: Банка ДСК, Новател, Община Дебрецен, Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“, Съюз на артистите в България, Алкомет, Контракс, ДЗУ, семейство Поповски и Къща музей „Лайош Кошут“.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.