Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЩЕ ПОСТАВИ ПАМЕТЕН ЗНАК ВЪРХУ ЛЮБИМАТА ПЕЙКА НА АКТРИСАТА НЕВЕНА КОКАНОВА

Незабравимата актриса Невена Коканова ще бъде почетена от Столичната община с паметен знак, който ще бъде поставен върху нейната любима пейка в градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“ на 21 юни (петък) от 10.00 ч. Всички столичани и гости на града ще могат да видят и да поседнат на пейката, на която звездата на българското кино е обичала да отмаря след тежки репетиции в Сатиричния театър. Приживе Невена Коканова е обичала да си почива и съзерцава църквата, където е била кръстница на много деца.

Близки колеги и приятели на Коканова, сред които дъщеря ѝ Теодора Шарланджиева, актрисите Цветана Манева и Мария Статулова, журналистът Георги Тошев, който е автор на биографичната ѝ книга „Години любов“,  както и нейни почитатели от новите артистични поколения ще се съберат да уважат събитието в чест на емблематичната актриса.

„С този красив и деликатен жест Кметът на София – Йорданка Фандъкова за пореден път показва какво трябва да е отношението ни към културата и към приноса на творците, които са оставили ярки следи от национално значение. Екипът на Съюза на артистите подкрепя категорично тази инициатива, а за нас е огромна чест, че актрисата Невена Коканова ще бъде включена в уникалния фотоалбум „100 лица на театъра“, който подготвяме от една година с колегите. Надяваме се, че в най-скоро време той ще бъде публично представен и всички ще имаме възможността да видим избрани фотографии на едни от най-емблематичните актьори в театъра.“ – коментира председателя на САБ – Христо Мутафчиев.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.