Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

КУКЛЕНАТА АКТРИСА СИЛВАНА ПЕТРОВА Е НОСИТЕЛЯТ НА ТАЗГОДИШНАТА НАГРАДА СИВИНА

Младата актриса Силвана Петрова е носителят на тазгодишната награда СИВИНА. Лауреатката получи отличието за ролята си на Якоб Рубенщайн в спектакъла „Малкото джудже“ на Държавния куклен театър Сливен. Режисьор на спектакъла е Петромил Денев.  Силвана е завършила специалността Актьорство за куклен театър при проф. Румен Рачев през 2018 г., а това е първата ѝ роля в професионален театър.

За поредна година артистите на Столичния куклен театър под режисурата на Стефан Димитров и водещия Димитър Иванов, който присъстваше основно като тайнствен глас, успяха да защитят кукленото изкуство и да докажат своето майсторство и несравнимото си чувство за хумор, реализирайки церемонията по връчването на годишните нагрдаи за млади куклени артисти – СИВИНА. Събитието се проведе на 21 март на сцената на Столичния куклен театър – Салон Гурко, а с него Гилдията на творците от кукленото изкуство отбеляза и Международния ден на кукления театър.

На 23 март от 11:30 ч. пред Столичния куклен театър на ул. Гурко беше проведен и традиционният Парад на куклите, а малко по-късно от 13:00 ч. деца от социални домове, както и редовната публика на кукления театър участваха в ателието на актрисата Снежина Петрова – #CLIPCLAPTHEATRE, което се проведе в подкрепа на образованието по театър за деца в училище. Екипът на проекта са изработили комбинация от пляскане с ръце и термини от старогръцката драма. Тази „игралка“, както я наричат създателите ѝ, е вдъхновяваща не само за децата, но и за техните родители и придружители.

На същата дата от 16:00 ч., отново в кукления театър, се проведоха традиционните ателиета за изработване на кукли.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.