Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

СЪЮЗЪТ НА АРТИСТИТЕ ЩЕ ПАРТНИРА В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА 100-ГОДИШНИНАТА НА БЛАГОЕВГРАДСКИЯ ТЕАТЪР

Съюзът на артистите ще се включи като партньор в събитията по повод отбелязването на 100 годишнината на Благовеградския театър „Никола Вапцаров“. На специална пресконференция в театъра беше обявена цялата концепция, която ще следва творческия екип в подготовката си за посрещане на празненствата. Юбилейният сезон ще събере режисьорите Стайко Мурджев, Боян Иванов и Тея Сугарева в общ проект по текстове на патрона на театъра – Никола Вапцаров.  „Това се очертава да бъде и акцентът в програмата. В спектакъла ще участва цялата актьорска трупа, което е знак за уважение към личностите, които са отдали живота си на театъра в града. За нас е важна екипната работа между всички поколения.“ – сподели директорът на театъра Маргарита Мачева. Подробности за режисьорската концепция на спектакъла ще бъдат представени от самите режисьори на допълнителна пресконференция.

„Смятам, че театърът е огрян от светъл лъч, откакто директор тук е Маргарита Мачева.“ – сподели председателя на САБ – Христо Мутафчиев, който беше и специален гост на пресконференцията – „Наше задължение е да подкрепяме колегите, актьорите, режисьорите, техническите служби, да се борим за повишаване на качеството на условията, в които се трудят всички, но също така да помогнем и за популяризирането на творческия процес, особено когато в него е подадена заявка за стойностни събития, които свидетелстват за ценностите на театъра.“ – допълни още председателят на САБ.

Вълнението си от престоящата среща с творческия екип споделиха актьорите Юлия Дживджорска, Кънчо Кънев и Гергана Цакова. В откриващата пресконференция стана ясно и че показателите на театъра са възходящи, трупата е реализирала 113 представления в изминалия сезон, 50 турнета и над 20 000 зрители. Театърът е получил 8 селекции за фестивали, както и два пъти и половина повече приходи спрямо предходния сезон. А дългогодишният драматург на театъра Елена Илиева вече приключва своята работа по съставянето на Летопис. Той ще бъде издаден по повод годишнината и ще бъде представен официално, в рамките на събитията на честванията.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.