Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Послание от Международния театрален институт

До всички членове и приятели на Международния театрален институт

ЮНЕСКО, Париж и Шанхай, 21 март 2020

Писмо в израз на подкрепа

Скъпи приятели, скъпи колеги, скъпи съмишленици,

2020-та е годината на предизвикателствата!

Когато тъмните облаци се събират и поставят предизвикателства пред Вашето семейство, Вашите приятели, колегите Ви и хората по целия свят, искаме да Ви уверим, че ние сме с Вас. Вашите проблеми са и наши грижи.

Докато в настоящата ситуация ръкостискането и прегръдката са нежелателни, „докосването“ до нечие сърце и душа определено е необходимо и добре дошло. Това е нещо, което членовете на ITI (Международния театрален институт) и артистите от сценичните изкуства са правили и ще продължат да правят през вековете, и това духовно докосване е необходимо сега, повече от всякога.

Нека използваме въображението и творчеството си, за да намерим нови начини как да достигнем до хората чрез театъра. Трябва да намерим нови начини как да достигнем до децата, непознатите хора, възрастните хора, хората с увреждания, тези, които са сами и безпомощни. Трябва да намерим нови подходи, за да вдъхновим болните, страдащите, младите и старите, тези, които са в затворите, тези, които са изолирани, депресирани и самотни.

Членовете и приятелите на ITI са експерти в творчеството и въображението. Всички ние сме били, сме и ще бъдем такива. Сега е моментът за Вас – актриси, актьори, режисьори, певци, музиканти, разказвачи, танцьори, поети, драматурзи, мимове, кукловоди, изпълнители от всякакъв вид, да се издигнете още по-високо като вдъхновители. Използвайте въображението си, за да нахраните душите на другите с изкуство! Използвайте творчеството си, за да запалите пламъка в останалите хора!

Генералният секретариат на ITI ще държи връзка с Вас, ще публикува по-често бюлетини – за да Ви информира, да Ви изпраща важни покани, за да споделя най-добрите практики, които Вие ни изпращате, и да Ви предоставя комфорт и спокойствие в този момент.

Пазете се и бъдете здрави! Моля, използвайте въображението си, за да помогнете на своите близки! Нека използваме въображението си, за да направим този свят по-добро място за всички нас!

Сърдечни поздрави,

Мохамед Саиф АЛ – АФХАМ                                  Тобиас БИАНКОН

Президент ITI                                                              Генерален директор ITI

                                             

Превод: Илко Ганев
Източник: https://www.iti-worldwide.org/pdfs/Letter_for_ITI_membersEN.pdf
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.