Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ЮРИЙ ДАЧЕВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ СБОРНИКА ,,СПОМЕН ЗА РАДА. БЕЛЕЖКИ КЪМ ЕДИН ЖИВОТ“ В НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА

Книгата СПОМЕН ЗА РАДА. БЕЛЕЖКИ КЪМ ЕДИН ЖИВОТ ще бъде представена в Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ на 15 януари (сряда) от 18:00 ч. от доц. Юрий Дачев.

Сборникът е посветен на актрисата Рада Спасова и е събрал спомени и разкази на 28 режисьори и актьори, работили в театрите с актрисата, които са обединени под редакцията на Георги Тошев.
Родена в Смолян, Рада Спасова притежава богата 40-годишна творческа биография, включваща над 100 роли на сцените във Велико Търново, Габрово, Разград, Варна, Шумен и др.
Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Филип Филипов във ВИТИЗ ,,Кръстьо Сарафов“, а по-късно завършва първия випуск на Театралния департамент в НБУ със специалност ,,Арт мениджмънт“.

Ето какво споделят и част от авторите за Рада:

Излъчваше увереност, но същевременно и любопитство. На сцената беше мощна фурия. Нищо не подсказваше, че животът й е минал из провинциалните театри. Жена с характер. Актриса, която търси промяна. Смела, рискуваща, понякога ловко балансираща, но винаги с идеи и план за действие.

Георги Тошев

Тя превръщаше театралната къща, в място, където влезлите да се чувстват спокойно и комфортно, а на каква цена – те не биваше да узнаят.

Юрий Дачев

Обичам Рада Спасова и винаги ще я нося в сърцето си именно защото тя вярваше в оня театър, в който навремето се влюбих и аз – със специфичния и омагьосващ задкулисен мирис, от който дъхът ти спираше и щом веднъж го вдишаш, заразяваше те завинаги.

Яна Добрева

Има личности, за които е трудно да кажеш в кой ден, в кой месец и година са влезли в живота ти. Времето отстъпва пред значимостта им. Рада е такъв човек. За нея, както и за други специални или близки хора не мога да мисля, говоря, пиша в минало време. А тя е от тях.

Борис Панкин

Липсва ми характерният ѝ тембър и усмивка. Мисля, че липсва на много хора!

Мариан Бачев

Рони – голям човек, шармантен човек, шармантна жена със широки обятия, така прегръщаше не само мен, така прегръщаше всички, с една лъчезарна усмивка, една зареждаща усмивка, даваща ти енергия най-вече. Няма да забравя прекрасни мигове с нея. При нея не можеше да се случи нещо малко, тя е голям човек. Значи на голям човек му приляга голямо нещо, затова при нея се случваха големи събития.

Николай Урумов

Нейното име вече одухотворява камерната зала на театъра. А делото ѝ е висока летва, която е истинско предизвикателство за следовниците.

Мая Кисьова

В своя личен и творчески свят, свободен дух и широта на погледа, тя не търпеше компромиса. Беше винаги в кипежа на процесите – контактна, общителна, дружелюбна – печелеше доверие.

Елена Баева

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.