Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА ДИМИТЪР МАНЧЕВ – 18 МАРТ – 1 АПРИЛ

Традиционната документална изложба, която всяка година присъства като един от най-значимите акценти в програмата на Софийския театрален салон, тази година е посветена на 85-годишнината от рождението на актьора Димитър Манчев и носи заглавиете „Смехът никога не стига“. Официалното ѝ откриване ще се състои на 18 март от 17.00 ч. в Градската градина пред Народния театър. Експозцията можете да разгледате до 1 април.

Димитър Манчев е роден на 17 юли 1934 г. в София. Изиграл е над 150 роли в театъра, киното и телевизията. Снимал се е в 12 игрални филма. През 1962 г. постъпва в трупата на Сатиричния театър, където играе до последно. Публиката го помни с образите му в „Смъртта на Тарелкин“,„Чичовци“, „Тартюф“, „Римска баня“, „Квартет“ и мн. др. Последната театрална роля на Димитър Манчев е на Поцо („В очакване на Годо“ от Самюъл Бекет, в постановка на Лилия Абаджиева през 2008 г.). Материалите в експозицията (снимки, програми, афиши, отзиви и др.), са събрани от архивите на Сатиричния театър, Съюза на артистите, Националната филмотека и личния архив на актьора, предоставен от сина му Росен Манчев. Куратор на изложбата е Тинка Николова – театровед.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2019 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата, а също и със съдействието на златния спонсор Минстрой Холдинг, Първа инвестиционна банка, Мото-Пфое, Астра-Зенека България – подкрепа за Здравния фонд на САБ, Nescafe Dolce Gusto, Национален дворец на културата, Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, Народния театър „Иван Вазов“, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Столичен куклен театър, Пощенска кутия за приказки, клуб Терминал 1, Тип-Топ Куриер, Event Design, Атера Дизайн, NOUHAU Saloon, H2O, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, и медийните прартньори: БГ Радио, Радио Алма Матер и сайтовете Артакция, GO Guide, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg и др.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.