СОФИЯ БОБЧЕВА И АЛЕКСАНДЪР КАДИЕВ – ВОДЕЩИ НА НАГРАДИТЕ ИКАР 2019

Очарователната актриса от Народния театър „Иван Вазов“ София Бобчева и талантливият актьор Александър Кадиев ще бъдат водещи на официалната церемония по връчването на наградите ИКАР 2019 на 27 март.

Десет години след завършването си в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов, двойката се събира отново на една сцена, от чиято трибуна ще бъдат раздадени 22-те престижни статуетки, удостоверяващи най-ярките постижения в сценичните изкуства за изминалата година.

През изминалата 2018 година София беше удостоена с ИКАР за поддържаща женска роля за участието си в спектакъла „Танцът Делхи“ на режисьора Галин Стоев. Тя е в трупата на Народния театър от 2011 г., постъпвайки в нея като най-младата актриса тогава. Работила е с режисьори като Красимир Спасов, Мариус Куркински, Маргарита Младенова, Марий Росен, Галин Стоев и др.

Александър Кадиев също е лауреат на ИКАР за поддържаща мъжка роля от 2014 година за превъплъщението си в Клеант от спектакъла „Скъперникът“ на режисьора Лилия Абаджиева. Носител е също на наградата „Най-най-най“ за най-добър актьор на випуск 2008 в театралната академия, а също така е отличен с няколко номинации за наградата Аскеер.

Двойката вече започна своята подготовка за отговорните роли, които им е поставил председателят на Съюза на артистите – Христо Мутафчиев. А какви още изненади очакват номинираните, както и всички гости на церемонията, ще разберем в най-скоро време.

Снимката на Александър Кадиев е на фотографа Елена Ненкова.

Снимката на София Бобчева е на Радостина Колева за CULTINTERVIEW.