Христо Мутафчиев с предложение за увеличаване на доходите за всички, работещи в сферата на сценичните изкуства

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Председателят на САБ Христо Мутафчиев направи предложение за увеличаване на доходите за всички, работещи в сферата на сценичните изкуства

Предложение за увеличение на доходите на всички, които са постоянно заети в сферата на сценичните изкуства в България направи председателят на Съюза на артистите – Христо Мутафчиев на работна среща в Министерството на културата. Предложението е обсъдено детайлно и е получило подкрепата на президента на КНСБ – Пламен Димитров, президента на КТ „Подкрепа“ – инж. Димитър Манолов и Кирил Бинев – председател на Федерация „Култура“, и е представено на вниманието на министъра на културата – Боил Банов. Лидерите на синдикалните организации имат уверението на министъра, че ще бъдат положени всички необходими действия и усилия за поетапното повишаване на трудовите възнаграждения на творците и служителите както във всички театри, така и в останалите културни институти със сценична дейност, докато се достигне до достойно заплащане на труда в бранша.

 

„Не съм спирал да водя тази битка за колегите си, но не винаги съм бил разбиран, а и не винаги съм срещал съмишленици по пътя. Сега се надявам, че заедно с Министъра на културата Боил Банов, както и с президентите на двата големи синдиката в България Пламен Димитров и Димитър Манолов гледаме в една посока, което пък ми дава надежда за бъдещето и вярвам, че условията на труд и възнагражденията в нашия сектор ще се подобряват.“ – споделя Христо Мутафчиев по темата.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-06-14T14:48:48+00:00