ВЕЛКО КЪНЕВ – РАЗГНЕВЕНИ МОНОЛОЗИ – ИЗЛОЖБА

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ВЕЛКО КЪНЕВ – РАЗГНЕВЕНИ МОНОЛОЗИ

 

ВЕЛКО КЪНЕВ „РАЗГНЕВЕНИ МОНОЛОЗИ“

 

Изложбата се организира от Столичната община, Гилдия на театроведите и драматурзите към САБ и се реализира с подкрепата на Атера дизайн.

 

Традиционно от 2013 година насам Съюзът на артистите в България се е заел с мисията да опазва жива историята на българската култура, като в рамките на Софийски театрален салон, Награди ИКАР и като част от Календара на културните събития на Столична Община представя документална експозиция, посветена на творчеството на емблематични представители на българския театър и кино.

Тази година на 19 март от 17.00 ч., в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“ ще бъде открита изложба, посветена на 70-годишнината от рождението на един от най-неповторимите и забележителни актьори на нашето време – Велко Кънев,  озаглавена „Разгневени монолози“. Експозицията включва документи, снимки, отзиви, рецензии и интервюта от архивите на Съюза на артистите, Народен театър „Иван Вазов“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен, Българска национална филмотека, Профилм ЕООД, личния архив на Велко Кънев (със съдействието на г-жа Дора Кънева), Адела Пеева, Людмил Тодоров. Куратор на изложбата е театроведът Тинка Николова.

Експозицията ще бъде изложена до 2 април 2018 година.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-03-18T15:31:21+00:00