СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН – ОТКРИВАНЕ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ОТКРИХМЕ 13-то ИЗДАНИЕ НА СОФИЙСКИЯ ТЕАТРАЛЕН САЛОН

Президентът на Република България Румен Радев, заедно със своята дъщеря Дарина, Министърът на културата Боил Банов и Заместник-кметът на Столичната община доц. д-р Тодор Чобанов, аплодираха на крака артистите от вдъхновяващия спектакъл на младата Анастасия Събева – „Кралят Елен“.
 
След бурните овации, президентското семейство не скри вълнението си и приятната изненада от работата на младите театрали, поздрави целия екип за усилията и пожела „На добър час!“ на Христо Мутафчиев и на екипа на Съюза на артистите в предстоящите събития на Салона.
 
Представлението се състоя по повод официалното откриване на Софийски театрален салон 2018.
Ние, от Съюза на артистите в България, искаме да благодарим сърдечно на нашите съорганизатори от Столична община, домакините от Националния дворец на културата и Театър „Азарян“ и всички наши партньори за сътрудничеството и подкрепата, които помогнаха за успешното реализиране на събитието.
 
Министърът на културата Боил Банов благодари на Христо Мутафчиев, на неговия екип и на ръководството на НДК за решението Софийският театрален салон да бъде открит в Театър „Азарян“. „Аз го чета като ясен, дебело подчертан знак, че Националният дворец на културата ще продължи устойчиво да развива политики изцяло в областта на българските изкуства”, отбеляза министърът и допълни, че „Софийски театрален салон се превърна в празник за всички нас, ние го очакваме всяка година, сигурен съм, че ще имаме възможност да видим много интересни спектакли”. 
 
На свой ред Тодор Чобанов, Заместник-кмет на Столичната община, отбеляза, че е логично именно в НДК „в сградата на Председателството, където се случват толкова важни неща, да направим това издание на Софийски театрален салон. Един велик български актьор, който за съжаление вече не е сред нас, изпя на шега „София, моя малък Лондон”. Благодарение на подобни събития София се превръща в един голям Лондон, в един голям Бродуей”, каза още Чобанов.

Фотограф: Христо Христов

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-03-22T19:34:42+00:00