НДК и САБ подписаха Меморандум за сътрудничество по повод развитието на Театър „Азарян“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Националният дворец на културата и Съюзът на артистите обединяват усилия за развитието на Театър „Азарян“

На 17 декември в Националния дворец на културата на обща пресконференция беше представен двустранният Меморандум за сътрудничество, който се подписа между Съюза на артистите в България и НДК, по повод изготвянето и развитието на цялостната стратегия за развитието на сценичната и периферната дейност на Театър „Азарян“.

На база подписаното споразумение страните ще създадат проект за развитие и поддържане на художествен репертоар, ще бъде сформиран авторитетен и независим професионален съвет за определяне на бъдещия художествен репертоар с оглед обновяването на заглавията в афиша и поддържането на високо художествено творческо ниво в реализацията на театрални постановки, театрални концерти и спектакли от сферата на съвременния танц и пърформанс, творчески ателиета и др.

Творческият съвет към Театър „Азарян“ ще има отговорността да работи по изготвянето на ясна стратегия за развитие на публиките и в частност постановки, насочени към детска и младежка аудитория.

Работната група ще насочи действия и в посока развитието на нови сценични проекти на млади режисьори, актьори, драматурзи, театроведи, хореографи, сценографи и композитори.

Меморандумът е подписан за срок от 5 години.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-12-20T17:03:09+00:00