Ивайло Христов е тазгодишният носител на наградата „Добри Чинтулов“ на община Сливен

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ИВАЙЛО ХРИСТОВ Е НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

Ивайло Христов е тазгодишният носител на наградата „Добри Чинтулов“ на община Сливен

По предложение на Съюза на артистите актьорът Ивайло Христов е тазгодишният носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов“ на община Сливен.
Обществена комисия вчера е избрала да се съобрази с номинацията на Съюза на артистите в България и да връчи на него приза за високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.
Ивайло Христов започва професионалната си кариера на сцената на Драматичен театър – Сливен през 1980 година и остава до 1985, като оставя ярък отпечатък в историята на театралното изкуство на града. В Сливенския театър участва в 20 постановки. Превъплъщава се в образа на Куцар в „Албена“, Шиндин в „Ние, долуподписаните“, Аметистов в „Зойкината квартира“ и други запомнящи се роли.
Наградата „Добри Чинтулов“ е индивидуална и се връчва на тържествена церемония в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Сред носителите на наградата през годините са Константин Константинов, Елисавета Багряна, Йордан Радичков, Дамян Дамянов, Радой Ралин, Николай Хайтов и др.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2017-09-12T09:03:50+00:00